Apa Malware, lan Kepiye Sampeyan Supaya Ora Dadi Korban?


Sampeyan bisa uga wis nemokake istilah malware sadurunge, nanging mbokmenawa durung mikir. Sanalika ana program antivirus sing diinstal ing komputer, kenapa sampeyan kudu kuwatir babagan malware? Bebener iku serangan malware mundhak. Para ahli nyana paling ora 1348.37 yuta formulir saka malware ing taun 2022. Nalika bener panyerang iki biasane ngarahake perusahaan, sampeyan isih kudu ngerti apa malware supaya sampeyan bisa nglindhungi dhewe ing kabeh wektu, apa sampeyan lagi ing ngarep utawa kantor.

 

Nalika kita nliti malware sing luwih jero, kita uga bakal ndeleng cara pangguna bisa nglindhungi awake dhewe saka serangan kasebut. Contone, sampeyan bisa tuku a proxy HTTP, program antivirus kuat lan nyimpen serep aman kanggo miwiti nglindhungi dhewe.

 

Ing artikel iki babagan malware, kita bakal ngrembug topik ing ngisor iki:

 

  • Apa sing diarani malware?
  • Kepiye carane malware nyebar?
  • Apa karusakan sing bisa ditindakake dening malware?
  • Kepiye cara nglindhungi komputer saka malware?

Apa Malware?

Malware minangka istilah umum kanggo njlèntrèhaké program piranti lunak sing dirancang kanggo nginstal kanthi rahasia ing komputer lan nyebabake macem-macem kacilakan. Malware wis ana sajrone internet lan bebarengan karo perbaikan teknologi, piranti lunak jahat (malware) uga dadi luwih canggih. Nalika serangan-serangan kasebut tansah angkoro, serangan kasebut dadi nguntungake banget kanggo para pelaku, sing nyebabake serangan malware saya tambah.

 

Saiki ayo goleki limang jinis malware paling ndhuwur iki kanthi luwih rinci.

virus

Kaya virus biologis, jinis malware iki nyebar kanthi ngreplikasi dhewe. Sawise piranti wis infèksi, iki bisa dadi komputer, USB, hard drive external, etc. Nalika sampeyan nyambungake piranti liyane, iku uga bakal dadi infèksi lan bantuan nyebar program angkoro.

Trojan

Trojan katon kaya program nyata, sing ndadekake dheweke efektif. Amarga padha masquerade minangka program nyata, padha diinstal ing piranti banjur ngumpulake data sensitif, nyalin file lan malah mbusak data. Trojan minangka sawetara malware sing paling umum ditemokake.

Cacing

Cacing biasane target data ing transit, supaya nalika lagi dikirim. Cacing minangka program mandiri sing bisa lelungan ing antarane sistem dhewe, lan ora perlu nginfèksi piranti, kayata virus, kanggo nyebar utawa multiply.

ransomware

ransomware minangka salah sawijining bentuk malware sing paling ngrusak finansial ing kana. Sajrone serangan ransomware, komputer, data lan sistem korban bisa ditahan nganti korban mbayar panyerang. Serangan jinis iki bisa nyebabake bisnis mandheg, amarga korban ora bakal bisa nggunakake komputer, data utawa sistem sing disandera nganti panjaluk serangan kasebut ditindakake.

Others

Kajaba iku, jinis malware liyane lan jinis anyar ditambahake saben wektu. Mangkene sawetara jinis malware liyane sing bisa ditemokake:

 

  • Keylogger
  • Adware
  • Spyware
  • scareware
  • Spam
  • backdoor
  • Rootkit
  • Piranti lunak keamanan Rogue
  • Pembajak browser
  • Ora ana file malware

Kepiye Malware nyebar?

Penjahat siber terus-terusan ngupayakake cara anyar kanggo nyebarake piranti lunak sing mbebayani lan mengaruhi akeh wong lan bisnis.

 

Sawetara cara sing bisa nyebar malware kalebu:

 

  • email
  • Internet
  • piranti lunak outdated
  • Piranti sing disambungake menyang jaringan area lokal
  • Olahpesen cepet lan jaringan enggo bareng file
  • Jaringan sosial
  • Pop-up
  • Media panyimpenan
  • Piranti seluler
  • Aplikasi

Kerusakan Apa sing Bisa Dirampungake Kanthi Malware?

Efek malware ing komputer, jaringan utawa sistem beda-beda gumantung saka saben ancaman. Sawetara virus bakal alon-alon komputer sampeyan, dene sing kaya ransomware bisa nglarang sampeyan ngakses data sampeyan.

 

Malware bisa nimbulaké karusakan gedhe kanggo hardware komputer utawa piranti. Sawetara virus bisa mbusak data ing bios, nyebabake komputer ora bisa digunakake. Trojan tartamtu uga bisa mbukak lan nutup CD/DVD ROM utawa program ing piranti sing pungkasane nyebabake kegagalan sistem utawa piranti.

 

Malware uga bisa nyebabake mundhut data lan nyolong. Data minangka komoditas sing terkenal lan bisa didol kanthi gampang. Akeh penjahat cyber nggunakake malware kanggo nyusup sistem bisnis utawa jaringan lan banjur bisa nyolong data penting sing bisa didol maneh ing web peteng. Data sing paling apik kanggo iki yaiku konsumen lan rincian pribadhi liyane, yaiku jeneng, jeneng, nomer ID, rincian keamanan sosial, rincian medis, lsp. Keyloggers, contone, lungguh kanthi sabar ing komputer lan rekam kabeh keystrokes sampeyan. Iki digunakake kanggo ngumpulake rincian login lan kredensial sing bisa digunakake panyerang kanggo ngakses akun sampeyan. Ransomware uga bisa nyebabake mundhut data amarga data sampeyan tetep disandera nganti tebusan dibayar, lan ora mungkin sampeyan bisa mbalekake data kasebut.

Carane Nglindhungi Komputer Saka Malware?

Ana sawetara cara sing beda kanggo nglindhungi komputer. Nalika nerangake babagan nglindhungi istilah sing jembar kaya malware, luwih becik nggunakake pendekatan gabungan. Kaping pisanan, priksa manawa sampeyan duwe kekuwatan lan program antivirus dipercaya diinstal. Banjur, sampeyan kudu tuku proxy HTTP sing bakal ngamanake sambungan online lan nglindhungi sampeyan kanthi nyamar alamat IP sampeyan, dadi angel disusupi. Uga, priksa manawa sampeyan kanthi otomatis nyiyapake antivirus kanggo mindhai piranti kanthi interval biasa. Sabanjure, priksa manawa sampeyan tetep nganyari sistem operasi, piranti lunak, aplikasi lan browser. Duwe program sing wis lawas mbukak sistem sampeyan kanggo nyerang amarga iki ngemot kerentanan. Pungkasan, gawe serep sing aman sing bisa digunakake kanggo mulihake sistem sawise serangan.

final Pikiran

Malware minangka istilah sing wiyar banget sing nyakup macem-macem jinis piranti lunak angkoro sing bisa digunakake kanggo nggawe kabeh jinis kekacauan. Wiwit dhuwit bakal digawe kanthi adol data utawa nyekel tebusan, serangan kasebut terus mundhak. Kanggo nglindhungi dhewe kanthi efektif, sampeyan kudu tuku proxy HTTP lan program antivirus sing kuwat, nggawe serep sing kerep, lan mesthekake yen kabeh program anyar.

 

 


Tim SND

0 Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.