Nglindhungi privasi (lan info kontak) nalika blanja kanggo ngarep sabanjuré


Yen sampeyan lagi blanja kanggo omah, sampeyan ngerti carane taxing pengalaman bisa. Sampeyan lagi juggling kepinginan lan kabutuhan, informasi bab pasar ing umum, ngunjungi omah-omahé, sijine ing tawaran, njaluk ditolak kanggo tawaran, nggoleki omah anyar, kepingin weruh apa sing dikarepake mung ora kasedhiya, considering dumunung, tur omah-omahé sampeyan. ora pengin, tur omah-omahé sampeyan ora bisa saged, nggawe kompromi lan banjur ngganti pikiran lan unmaking sing compromises-iku kesel, ngomong paling. Ing ndhuwur iku kabeh, ancaman keamanan data ing kabeh-wektu dhuwur, nggawe iku luar biasa gampang kanggo samubarang informasi pribadhi sing dituduhake ing panelusuran kanggo mungkasi munggah ing tangan salah. Ing ngisor iki bakal njelajah sawetara langkah sing bisa ditindakake kanggo nglindhungi privasi lan data pribadhi nalika blanja omah sabanjure.

 

Apa Aku Perlu Kuwatir babagan Privasi?

 

Ing cendhak, ya, kabeh wong kudu kuwatir babagan privasi data saiki. Data wis ngluwihi lenga minangka komoditas paling larang ing donya, lan iki tegese ora nate nguntungake kanggo ngupayakake urip cybercrime. Ora ana maneh mung informasi finansial sing kudu dijaga kanthi aman; iku kaya jeneng, alamat, nomer telpon, alamat email, riwayat medical, lan sandhi kanggo login situs mundane (amarga umume wong nggunakake sawetara sandhi sing padha kanggo kabeh) iku luar biasa terkenal. Peretas ngerti ngendi wong nyimpen informasi iki lan carane ngakses. Yen ana wong sing entuk sawetara informasi, cukup gampang kanggo ngisi kolom kasebut lan golek apa sing isih ana kanggo nyolong identitas.

 

Sanajan dheweke ora nindakake perkara sing paling ekstrem kanthi nyolong identitas sampeyan banjur adol menyang wong sing mbutuhake sing anyar, dheweke isih bisa ngedol informasi sampeyan menyang pusat telpon, lan sampeyan bisa nglampahi telung taun sabanjure ngandhani wong-wong sampeyan. Ora kasengsem ing layanan apa wae sing didol. Nalika padha pungkasanipun nampa timbal mati (biasane sawise papat utawa luwih penolakan ing sisih), padha bakal ngedol nomer menyang pusat liyane karo informasi tambahan nalika sampeyan mangsuli telpon ing sasi.

 

Peretas wis ngerteni manawa wong-wong sing nggoleki omah ngungkapake akeh babagan awake dhewe nalika nggoleki. Lokasi, jangkoan penghasilan, status perkawinan, ukuran kulawarga, lan faktor liyane kabeh gampang dingerteni. Informasi iki bisa mbantu para penjahat cyber kanthi cepet nyaring target potensial lan milih sing cocog karo kabutuhan.

 

Ngerti Jaringan Ora Aman

 

Kaping pisanan, yen sampeyan nggoleki omah, sampeyan kudu nindakake ing jaringan sing aman. Jaringan sing ora aman biasane ditemokake ing bentuk hotspot Wi-Fi gratis. Nalika sampeyan browsing internet ing perpustakaan, nalika ing bandara, ing warung kopi, ing restoran, utawa ing bisnis nggunakake Wi-Fi tamu, sampeyan paling kamungkinan nggunakake jaringan unsecured. Sanajan gampang nggunakake jaringan kasebut kanthi cepet lan gampang, kayata mriksa skor game, sampeyan ora pengin ngetik informasi pribadhi utawa sandhi ing jaringan kasebut. Sampeyan uga ora pengin nggolek perkara sing nuduhake data pribadhi (omah, kantor medis, artikel cara metu saka pakaryan, lsp.). Iki amarga sapa wae sing ana ing jaringan iki bisa gampang ngakses apa sing sampeyan lakoni yen ngerti carane (dudu proses sing rumit). Ati-ati banget nalika nindakake perbankan nalika ana ing jaringan sing ora aman. Iku apike ora kanggo nggoleki omah ing wong-wong mau uga.

 

Verifikasi Kredibilitas Situs Nalika Nggoleki

 

Amarga akeh agen real estate ngirim babagan omah sing kasedhiya ing situs web lan banjur menehi langkah-langkah utawa panggilan tumindak sing bisa ditindakake yen sampeyan pengin sesambungan lan ngrembug babagan omah, iki minangka persiyapan ngumpulake data sing apik banget. Tansah manawa kanggo katon kanggo pratandha sing verifikasi kredibilitas situs sadurunge nuduhake informasi apa wae utawa melu telpon kanggo tumindak. Ana sawetara cara kanggo nindakake iki:

 

  1. Deleng sertifikat SSL. URL sing aman mesthi diwiwiti nganggo HTTPS tinimbang HTTP. 'S' tegese aman lan nuduhake manawa situs nggunakake sertifikat lapisan Soket Aman (SSL). Sertifikat iki ngamanake data sing dikirim saka browser menyang server situs web. Sampeyan bisa nemokake URL kanthi ndeleng bar alamat.
  2. Mangga madosi pratandha saka desain anyar. Elemen desain lawas sing katon tanggal utawa tema sing wis ora ana gaya kanggo umur bisa nuduhake yen kode kasebut wis lawas. Kodhe sing luwih lawas luwih gampang diganggu peretas.
  3. Gunakake alat keamanan. Piranti keamanan kaya situs web Virus Total ngidini sampeyan nyalin lan nempel URL menyang kothak telusuran lan nganakake pindai cepet, supaya sampeyan ngerti yen ana panji abang. Coba gunakake opsi browsing sing aman uga, lan wenehi ijin piranti lunak antivirus kanggo ngawasi aktivitas online sampeyan.
  4. Priksa URL kasebut kanthi teliti. Goleki huruf sing ilang, typo, utawa swap sing gampang ilang; iki bisa nuduhake yen situs minangka replika sing digawe kanthi ati-ati sing digunakake dening peretas kanggo mine data. Kadhangkala replika iki padha karo siji tweak menyang URL kaya Go0gle.com tinimbang Google.com.
  5. Priksa manawa pranala segel keamanan bisa digunakake. Sawetara situs web bakal duwe segel sing tumindak minangka validasi keamanan. Yen lagi sah, segel iki bakal tumindak minangka pranala sing bisa diklik; kudu ngarahake menyang situs web perusahaan sing nyedhiyakake segel lan informasi tambahan babagan apa tegese.
  6. Temokake sapa sing duwe situs kasebut. Kabeh situs web kudu didaftar kanthi jeneng wong utawa badan hukum. Situs web kaya Whois Lookup bisa ngidini sampeyan nggoleki pemilik kaca web tartamtu.
  7. Ngindhari situs kanthi fitur spam. Babagan kaya spanduk kedhip, pop-up kanthi janji gedhe, utawa rega produk sing murah banget kabeh minangka pratondho yen situs web spam lan ora bisa dipercaya. Utamane ngati-ati babagan rega omah sing apik banget kanggo dadi bener utawa posisi adol sing ora biasa kaya ngaku metu saka kutha, nanging menehi saran supaya sampeyan pindhah menyang papan kasebut tanpa ana lan tanpa kunci kanthi ndeleng jendela. Kadhangkala ana dhaptar omah palsu sing ora bisa didol.

 

Priksa Panguwasa Domain lan Backlinks Website

 

Ana platform online sing ngidini sampeyan nyalin lan nempel URL menyang kothak telusuran. Nalika sampeyan miwiti panelusuran, sampeyan bakal diwenehi skor panguwasa domain. Iki minangka mesin telusur nomer sing nemtokake kaca tartamtu antarane nol lan satus sing nuduhake carane mesin telusur sing bisa dipercaya nemokake situs kasebut. Sampeyan uga bakal kerep diwenehake karo jumlah backlink sing diduweni situs; slamet iku soko sing akeh agen real estate fokus ing nalika mbangun situs. Iki kedadeyan nalika situs liya ngrujuk menyang situs sing sampeyan deleng kanthi tautan, iki minangka backlink. Backlink liyane biasane tegese situs kasebut dijamin dening situs liyane.

 

Dadi Ngerti Media Sosial

 

Media sosial bisa dadi berkah sing apik banget; iku nyambungake kita karo wong ing saindhenging donya sing kita ora bakal bisa kanggo sesambungan karo, mbantu kita tetep ing tutul karo wong saka past kita, lan bisa nggampangake komunitas niche kanggo hobi lan kapentingan tartamtu. Dadi, media sosial bisa nuduhake informasi sing akeh banget karo wong. Sampeyan ora pengin ngirim posting babagan panelusuran omah, utawa sampeyan ora pengin ngirim posting babagan nalika sampeyan lagi lelungan omah sing potensial. Sejatine iki minangka pariwara kanggo maling yen omah utawa apartemen sampeyan saiki kosong.

 

Ati-ati Nalika Nggunakake Platform Panelusuran Listing

 

Akeh agen nggunakake alat sing nampilake dhaptar MLS (multiple listing service) ing situs web. Iki bisa nyedhiyakake akses menyang blanja kanggo omah menyang dhaptar aktif, nanging uga kudu nglindhungi kontak konsumen lan informasi anggaran sajrone proses kasebut. Akeh mesin telusur dhaptar kalebu pilihan kanggo mbatesi biaya, lokasi, jumlah kamar turu, utawa fitur liyane. Maneh, faktor sing sampeyan gunakake kanggo mbatesi telusuran omah sampeyan pancen larang regane kanggo peretas. Ing pirang-pirang kasus, sampeyan bakal nemokake alat kasebut diarani IDX, lan iki bisa uga sampeyan mikir apa idx ing real estate? IDX singkatan saka ijol-ijolan data internet, lan iku sejatine istilah umum sing nyakup kabijakan, piranti lunak, lan agen standar sing kudu ditemoni nalika nampilake informasi listing real estate ing situs web. Iki ijol-ijolan sing ngidini agen bisa nggabungake dhaptar real estate kanthi aman saka database MLS menyang situs web. 

 

Coba Plugins kanthi teliti

 

Umume browser bisa nggedhekake fungsine nggunakake plugin, lan luwih akeh pangguna internet sing seneng nggunakake iki. Ana plugin sing ndhelikake bagean komentar ing YouTube utawa bagean Newsfeed ing Facebook kanggo kesehatan mental utawa kewarasan wong. Ana plugins sing ngidini sampeyan ngganti tembung ing internet nganggo apa wae sing dikarepake, tegese sampeyan bisa ngindhari masalah politik sing sampeyan kesel krungu. Ana plugins kanggo mbusak pariwara, nggawe lan ngelingi sandhi sing padhet, lan liya-liyane. Plugin bisa ngganti kabeh pengalaman internet dadi luwih apik, nanging penting kanggo maca kabijakan privasi plugin kanggo mesthekake yen dheweke ngurmati privasi sampeyan. Akeh sing ngemot opsi sing ngidini sampeyan mateni pelacakan. Yen ana plugin sampeyan ora bisa urip tanpa nanging kuwatir babagan keamanan, ngerti yen sampeyan bisa kanthi gampang mateni plugin nalika sampeyan ora pengin aktif lan aktif (mung manawa ing kabijakan privasi iki tegese ora. maneh nglacak sampeyan).

 

Ngomong karo Agen Real Estate Sampeyan

 

Amarga agen kerep ngurusi telusuran dhaptar lan privasi wong, agen sampeyan bisa uga bisa menehi sawetara pitunjuk. Yen agen sampeyan ngerti langkah-langkah keamanan lan nawakake telusuran MLS ing situs web dhewe, tetep menyang kaca web kanggo nggoleki sampeyan. Kanthi cara iki, sampeyan ora perlu kuwatir babagan agen liyane sing ngumpulake informasi sampeyan utawa panyedhiya situs web sing ngumpulake informasi sampeyan tanpa ngerti.

 

Gunakake DuckDuckGo

 

DuckDuckGo minangka mesin telusur alternatif sing bangga njaga riwayat telusuran sampeyan kanthi pribadi lan mblokir pelacak pariwara sing ngetutake sampeyan ing saindenging web lan ngumpulake data sampeyan. Biasane butuh seminggu utawa rong minggu kanggo nyetel menyang DuckDuckGo (padha nalika sampeyan entuk telpon anyar lan duwe kebiasaan nindakake kanthi cara sing beda). Iki amarga DuckDuckGo ora nyimpen informasi sampeyan lan nggunakake iki kanggo prédhiksi apa sing pengin ditemokake online nalika nggoleki. Tinimbang menehi apa sing dikarepake adhedhasar informasi sing diklumpukake, DuckDuckGo bakal menehi asil sing paling populer kanggo telusuran.

 

Ati-ati babagan Cookie

 

Cookies ing lan dhewe ora ala; asring digunakake dening situs web kanggo ngatur pengalaman browsing sampeyan. Dadi, dheweke uga bisa dituntut kanggo nglacak kredensial login, rincian perbankan utawa kertu kredit, lokasi, preferensi basa, lan faktor liyane. Asring nalika sampeyan pisanan teka ing sawijining kaca, bakal ana pop-up babagan cookie. Apike kanggo ngeklik "review" tinimbang "nampa" lan mbusak cookie sing ora perlu. Asring sampeyan kudu ngeklik "simpen preferensiku." Perlu sawetara detik luwih saka ngunjungi kaca biasane, nanging mbantu supaya informasi sampeyan aman.

 

Gunakake VPN

 

VPN minangka salah sawijining cara paling gampang kanggo nglindhungi lokasi nalika nggunakake internet. VPN menehi alamat IP alternatif sing tegese sapa wae sing nglacak piranti utawa prilaku sampeyan (sing umume aplikasi lan situs web saiki) bakal dirasakake yen sampeyan ana ing papan liya. Akeh panyedhiya VPN uga ngidini sampeyan ndhelik lalu lintas internet. Minangka bonus, layanan VPN bisa menehi akses menyang konten sing spesifik wilayah. 

 

Akun Email Anonim

 

Panyedhiya email sing paling populer kaya Gmail lan Yahoo ngumpulake informasi pribadhi, sing banjur dituduhake kanthi otomatis karo komunitas amarga sawetara alasan. Ana layanan email anonim kaya ProtonMail, sing ngidini sampeyan njaga identitas sampeyan. Iki nggawe luwih gampang kanggo nuduhake email online kanggo akun lan tujuan login, amarga sampeyan ora perlu kuwatir babagan apa sing ditindakake situs kasebut karo email sampeyan.

 

Tip ing ndhuwur kudu mbantu sampeyan tetep aman nalika sampeyan nggoleki omah online. Mesthine, akeh poin kasebut uga ditrapake kanggo telusuran non-real estate.

 


Tim SND

0 Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.